Blogumuz

Uçan Arabalar

Uçan Arabalar Ne Zaman?

Uçan Arabalar Ne Zaman Hayatımıza Girecek?

Geleceğin nasıl olacağını konu alan filmleri düşündüğümüzde neredeyse her zaman arabaların gökyüzünde süzüldüğü fütüristik bir dünya görürüz. Teknoloji artık, bilim kurguda şahit olduğumuz yenilikleri gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Uçan arabalar da bunlardan biri! Onlarca yıllık vaatlerin ardından kişisel hava araçları nihayet ticari bir gerçekliğe kavuşuyor.

Şu anda, dünyanın çeşitli yerlerinde şirketler, piyasaya en yetkin uçan arabayı çıkarabilmek için yarışıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ise yaklaşık 20 çeşit kişisel hava aracının piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Örneğin, Massachusetts merkezli Terrafugia tarafından üretilen Transition isimli uçan araba kalkış için onaylandı. Forbes raporlarına göre şirket uçuşa elverişlilik sertifikasını aldı. Bu onay ardından, 2006 yılından bu yana uçan araçlar üzerinde çalışan Terrafugia, otomobillerin tasarımı üzerine yapılan 80 günlük testin de tamamlandığını bildirdi.

Terrafugia-Transition
Terrafugia-Transition

Ancak, uçan arabalar piyasaya çıksa da onlara sahip olmak biraz daha zaman alacak. İlk çıkan uçan arabaların, pilotlar ve spor pilotu sertifikasına sahip kişiler tarafından sürülebileceği söylenmekte.

Terrafugia, ürettikleri araç ile ilgili şöyle diyor: ’’Transition, dünyanın ilk pratik uçan arabası. İki koltuğu olan araç yola uygun ve hafif. Ayrıca, bir dakikadan kısa bir süre içinde uçuş ve yerde sürüş modları arasında geçiş sağlayabiliyor.’’

Terrafugia’nın başkan yardımcısı ve genel müdürü Kevin Colburn’e göre araç 2022’de piyasaya sürülmeye hazır olabilir.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir