Blogumuz

Arabanızı değiştirmek için sebepler?

Arabanızı değiştirmek için sebepler?

Her ne kadar bazı araç sahipleri araçlarını sadece ulaşım aracı olarak görüyorsa da, kimi araç sahipleri için araçları çok farklı anlamlar ifade edebiliyor. Bazıları belirli dönemlerde araç değiştirmeye çok daha sıcak bakarken, aracını göz bebeği gibi görenlerin mevcut araçlarından ayrılıp yeni bir araca binmeleri çok da kolay olmayabiliyor.

Birçok araç sahibi, araçlarını mümkün olabildiği kadar uzun seneler kullanmak istiyor. Her ne kadar her sene yeni modeller ve farklı donanımlı araçlar piyasaya çıksa ve görünce içimiz gitse de, hem manevi hem de maddi anlamda eski araçlarımızı bırakmak ve yenisini almak çok da mümkün olmayabiliyor. Aracımız bizi yarı yolda bırakmadığı sürece aslında bir sorun yok. Fakat karşımıza zamanla şöyle bir gerçek de çıkıyor; araçların da belirli bir ömrü var ve bir süre sonra araçların kullanımında teknik sorunlar çıkabiliyor, araçlarda çeşitli arızalar başlayabiliyor veya hayatınızdaki bazı değişiklikler için araç modelinizi yenilemek istiyorsunuz.

Eğer sizin de benzer bir gündeminiz varsa araç sahiplerinin araçlarını değiştirmeyi düşündüren nedenlere gelin birlikte bakalım…

 

1- Aracın çıkardığı arızalardaki tamir masrafları

Kimi zaman araçlarda çıkan arızalar küçük çapta ve kolay çözülebilir arızalar olabiliyor. Her ne kadar bu tür arızalar ile karşılaştıkça aracımı değiştirmeli miyim sorusunu kendimize sorsak da, uzun vadede bir sıkıntı tekrar yaşanmayacaksa araçlarımızdan kolay kolay vazgeçmiyoruz.

Aracınız ciddi problemler çıkarmaya başladıysa ve bu sorunlar yüksek maliyetlerle karşımıza çıkıyorsa, bu tür durumlarda aracı değiştirmeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bazı araç modellerinde belirli bir süre sonra yedek parça üretimi duruyor ya da yedek parça çok nadir bulunabiliyor. Böyle durumlarda yedek parça bulmak konusunda araç sahipleri ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor. Ya da çoğu zaman ihtiyaç olunan yedek parça fiyatı çok pahalı olabiliyor. Diğer taraftan kısa vadede bulunan çözümler uzun vadede oluşabilecek arızaları da engelleyemiyor.

Aracınızın çok büyük bir tamire ihtiyacı varsa, motor arızaları söz konusu ise aracı elden çıkarmak çok daha doğru bir tercih olabilir. Motor için ödenecek para yerine, yeni bir araba almak araç sahibine çok daha mantıklı bir çözüm sunabilir.

Araçta oluşabilecek arızaların yanı sıra aracın kaportasında, belli bir bölgede meydana gelen pas oluşumu kısa zamanda diğer bölgelere de yayılabilir ve bu durum oldukça yüksek maliyetler çıkartabilir.

Aracınız ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşamaya başlamadan önce aracınızla ilgili bir maliyet analizi yapıp mevcut aracınıza yatırım yapmayı veya yeni bir araç almayı tercih etmeye karar vermeniz gerekiyor.

2- Araçtan sıkılmak ve yeni model hevesi

Araçtan sıkılma durumu kadınlara oranla erkeklerde çok daha sık görülebiliyor. Hepsi olmasa da erkeklerin bir kısmı sırf araçtan sıkıldığı ya da bir üst model almak için çok daha çabuk karar verip, araçlarını değiştirebiliyor. Yeni çıkan modeller, yeni teknoloji ile üretilen araçlar erkeklere oldukça çekici gelebiliyor ve adeta bir çocuğun yeni bir oyuncak alırken duyduğu heyecanı, erkekler yeni bir araba alırken yaşayabiliyor. Yeni bir araç satın almadan önce verilmesi gereken en önemli kararın ne kadar bütçe ayırabileceğiniz ve bu bütçe ile sıfır mı yoksa ikinci el araba mı tercih edeceğiniz olmalı.

3- Araçla geçirilen sürenin çokluğu ve yakıt kullanım miktarı

Bir aracın benzin yakma miktarının fazla olması ya da aracın çok kullanılması nedeniyle fazla benzin harcanması, özellikle artan benzin fiyatları nedeniyle aylık yakıt maliyetlerini yükseltiyor. Özellikle işlerini sürekli arabalarıyla halledenlerin ya da uzun yola çok çıkanların bu anlamda çok daha az yakıt yakan bir araca veya dizel araçlara yönelmeleri mümkün olabiliyor. Ya da iş değişikliği yapan, yeni iş kuran biri yeni işinde aracıyla çok daha fazla seyahat edecekse hem maliyet hem de konfor açısından eski aracını satarak aracını yenilemek isteyebiliyor.

4- Sedan veya Hatchback Tercihi

Yeni evlenecek kişilerin ya da çocuk sahibi olmayı planlayan ailelerin kullandığı araçtan beklentileri de değişebiliyor. Örneğin hatchback araç kullanan bir aile daha konforlu, daha çok kişinin binebileceği veya daha çok eşya alabileceğini düşündüğü sedan bir araca sahip olmak için eski aracını yenileyebiliyor. Yeni çocuk sahibi olacaklar ise çocuğunun çok daha güvende olduğunu hissedebileceği araçlara yönelerek eski aracını satıp daha geniş, konforlu ve daha güvenli bir ikinci el araba sahibi olmak isteyebiliyor.

Hatchback veya sedan… Tercihiniz hangisi olursa olsun yeni bir 2.el araba satın almayı düşünüyorsanız şanslısınız. Çünkü; kursunotomotiv.com, web sitesinde yer verdiği tüm araçlar için güvenilir ekspertiz raporu sunuyor. kursunotomotiv.com araçların en ince detaylarını fotoğraflıyor, karşılaştırma özelliğini kullanarak en uygun aracı bulmanızı sağlıyor. Ayrıca kursunotomotiv.com web sitesinde satın almak istediğiniz aracın hasar kaydı, plaka bilgisi, değişen ve boyalı parçası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir